понедељак, 28. април 2014.

Polumaraton



Srpska atletičarka po osmi put u karijeri trijumfovala na duplo kraćoj stazi u srpskoj prestonici.
Srpska atletičarka Olivera Jevtić pobednica je trke u polumaratonu, na današnjem, 27. po redu, Beogradskom maratonu.Jevtićeva je ušla u cilj sa vremenom 1:19:17 i na taj način osmi put u karijeri slavila u polumaratonskoj trci u Beogradu. Istovremeno, osvojila je i titula šampiona Srbije u ovoj disciplini. Jevtićeva je tokom karijere dva puta bila najbolja i u maratonskoj trci u glavnom grad Srbije.






Atletičar Radničkog iz Kragujevca Darko Živanović pobedio je u polumaratonskoj trci, a ujedno i postao  državni prvak u polumaratonu. Živanović je trku od 21 kilometar prešao za 1:08:58. Drugo mesto zauzeo je atletičar Mladosti iz Užica Kristijan Stošić rezultatom od 1:12,34, a treći  kroz cilj prošao je član Dinama iz Pančeva Goran Ukić sa 1:13,16 .

недеља, 27. април 2014.

Beogradski marataon

Kenijac Kipkorir pbednik 27. Beogradskog marotona.Znak za početak maratona zajedno su dali svetski rekorder u trci na 400 metara s preponama, Amerikanac Kevin Jang, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik Beogradskog maratona Aleksandar Đorđević.
BEOGRAD - Beogradski maraton, 27. po redu, na kome učestvuje rekordan broj takmičara, više od 3.600 iz 50 zemalja, počeo je danas u 10 sati.
Trka zadovoljstva, u kojoj učestvuje oko 20.000 učesnika, počela je 10 minuta kasnije, ispred platoa Skupštine Srbije.U sklopu polumaratona održava se prvenstvo Srbije, za koje je prijavljeno 45 atletičara i 11 atletičarki.Takođe, 27. Beogradski maraton ujedno je i Prvenstvo Balkana u maratonu, za koje se prijavilo 10 takmičara i četiri takmičarke.






 Olivera Jevtić pobednica trke u polumaratonu
Srpska atletičarka Olivera Jevtić pobednica je trke u polumaratonu, na današnjem, 27. po redu, Beogradskom maratonu. Jevtićeva je ušla u cilj sa vremenom 1:19,17 i na taj način osmi put u karijeri slavila u polumaratonskoj trci u Beogradu. Istovremeno, osvojila je i titula šampiona Srbije u ovoj disciplini. Jevtićeva je tokom karijere dva puta bila najbolja i u maratonskoj trci u glavnom gradu Srbije.